Bluefin Unistar: екологічно чистий універсал

Що ми можемо зробити, щоб внести свій внесок у захист навколишнього середовища? Ми повинні ставити собі це питання не лише у Всесвітній день довкілля 5 червня, а й у будь-який інший день року. Першим кроком може бути ширше використання екологічно чистих продуктів. І не тільки з їжею чи одягом, а скрізь - навіть із фарбами та покриттями.
02.06.2022

Від 24-поверхової висотки до підвісного мосту, від оглядової вежі до сміттєпроводу, від дачного кварталу до житлового комплексу – практично немає нічого, що не можна було б побудувати із найсучаснішого будівельного матеріалу. Все більше архітекторів і планувальників з ентузіазмом звертаються до ялини, модрини, ялиці, навряд чи будь-яка дерев'яна споруда обходиться без видимих ​​дерев'яних поверхонь в інтер'єрі.

Світлі, теплі стіни та стелі з натурального матеріалу забезпечують приємне самопочуття, вони затишні та водночас елегантні, стримані та стильні. Однак для того, щоб надовго зберегти цю красу, дерев'яні поверхні в інтер'єрі потребують правильного захисту: Lignovit Interior UV 100 від ADLER підкреслює характерну красу дерева та захищає його від пожовтіння та потемніння!

Підкреслити характер

Щойно деревина піддається впливу світла, компоненти деревини, особливо лігнін, руйнуються. Це змінює колір. Цього небажаного ефекту можна уникнути лише відповідною обробкою поверхні. Тому компанія ADLER розробила Lignovit Interior UV 100 спеціально для хвойних порід деревини усередині приміщень.

У блакит на водній основі додаються спеціальні світлостабілізатори, які поглинають УФ-випромінювання і стабілізують лігніну складову деревини: матова прозора блакитна надовго зберігає красу поверхні.

Захист та стиль

Захист поверхні просто необхідний, особливо у сучасній архітектурі з яскравими, залитими денним світлом кімнатами та великими вікнами. Тому багато виробників дерев'яних деталей обробляють відкриті дерев'яні поверхні на заводі за допомогою ADLER Lignovit Interior UV 100 і таким чином отримують додаткову перевагу: тонкий шар лазурі також захищає деревину від вологи, бруду та пошкоджень під час транспортування та збирання.

Крім того, можуть бути досягнуті різні дизайнерські ефекти: Lignovit Interior UV 100 доступний у широкій колірній гамі – білий Mont Blanc, яскравий Zugspitze, сірий Spok.

І, звичайно ж, блакит, сертифікована австрійським екологічним знаком, не містить хімічних консервантів для деревини і без вагань підходить для використання в приміщенні: завдяки своїй високій повітропроникності вона забезпечує здоровий мікроклімат у приміщенні!

Сімейний центр Poppenweiler від VON M Architekten надихає білими заскленими стінами та стелями з дерева з ADLER Lignovit Interior UV100.
Яскраві дерев'яні поверхні, оброблені Lignovit Interior UV 100 від ADLER, створюють по-справжньому приємну атмосферу для молодих і старих.
Світлозахист з Lignovit Interior UV 100 від ADLER особливо ефективний у залитих сонцем приміщеннях.
Дерев'яні поверхні, покриті фарбою ADLER Lignovit Interior UV 100 Bright, також вражають на робочому місці, наприклад, у новому офісному будинку TimberBrain від компанії Binderholz у Халляйні. | © binderholz