УФ-захист видимих ​​дерев'яних поверхонь усередині приміщень

Деревина - це будівельний матеріал минулого, сьогодення та майбутнього: випробуваний протягом тисячоліть і міцно укорінений у традиціях, сталий, екологічно чистий сировинний матеріал сьогодні досягає нових архітектурних висот.
03.06.2022

У зеленому асортименті від провідного австрійського виробника фарб ADLER ви знайдете екологічно чисті покриття для будь-якої галузі застосування та найвищої якості. Останнім доповненням є універсальна фарба Bluefin Unistar на водній основі – перша фарба для меблів, удостоєна австрійського екологічного знаку!

Екологічна якість

Австрійський екологічний знак є гарантією екологічної якості продукції. Ретельний процес сертифікації гарантує відсутність інгредієнтів, що становлять небезпеку для довкілля або здоров'я. Це особливо важливо для фарб та лаків, які використовуються у житлових приміщеннях, адже близько 90% нашого життя ми проводимо у приміщенні.

Тому більшість фарб для стін в асортименті ADLER вже багато років проходять сертифікацію австрійського екологічного знака. Тепер вперше лак для меблів також отримав нагороду: лак на водній основі Bluefin Unistar універсальний та надійний, ефективний та зручний у використанні, а також повністю екологічний.

Суворі критерії

Що потрібно, щоб покриття отримало бажаний екологічний знак? Доктор Маттіас Глетцле, керівник відділу розробки ADLER, перераховує: "Використання пластифікаторів, консервантів та біоцидів суворо регламентовано - це важливо, тому що ці речовини можуть викликати алергічні реакції. Сполуки кобальту та інші шкідливі для навколишнього середовища компоненти є табу".

Також важливий низький вміст розчинника: "Завдяки дуже низькій частці розчинників у Bluefin Unistar повітря в приміщенні не забруднюється летючими компонентами пофарбованої поверхні", - пояснює доктор Глатцле. Екологічно чистий лак на водній основі Bluefin Unistar з честю виконує всі ці вимоги - при вмісті летких органічних сполук менше 3%, це значення значно нижче за встановлені граничні значення.

Це означає, що меблевий лак є гарантією екологічно чистого і сприятливого для здоров'я довкілля. Екологічно безпечне покриття ще один плюс: Bluefin Unistar надзвичайно універсальний і може використовуватися для всіх поширених порід деревини, для будь-якої сфери застосування, в однокомпонентному або двокомпонентному процесі, залежно від вимог.

Замість безлічі різних спеціальних продуктів виробнику меблів в основному потрібен лише один прозорий шар, і він може задовольнити всі вимоги – це заощаджує ресурси та забезпечує ефективний виробничий процес. Крім того, водний продукт дуже "приэмний" і нескладний у роботі.

Райнхард Хубер, чия команда в лабораторії фарб для меблів ADLER розробила універсальний продукт, пояснює: "Багато теслярів досі покладаються на фарби та лаки на основі розчинників, тому що з ними легше працювати. Тепер з Bluefin Unistar ми можемо запропонувати продукт на водній основі, який не менш зручний у використанні та водночас надзвичайно нешкідливий для навколишнього середовища.

Фарби та лаки на водяній основі - це майбутнє, і Bluefin Unistar - ідеальний продукт для переходу на цю стійку технологію покриттів!".

Завдяки вкрай низькому вмісту летких органічних сполук Bluefin Unistar гарантує екологічно безпечний клімат у приміщенні. | © Schösswender Möbel
Bluefin Unistar забезпечує ідеальні поверхні на всіх поширених породах дерева і відрізняється простотою обробкою | © Schösswender Möbel
Bluefin Unistar – перший лак для меблів, удостоєний австрійського екологічного знаку. | © Schösswender Möbel
Для поверхонь, що інтенсивно використовуються, новий універсал Bluefin Unistar може оброблятися в 2K системах. | © Schösswender Möbel