Різнокольорові камені: мистецтво ADLER серед природи

Романтична долина струмка в австрійському Форарльберзі стала сценою незвичайного арт-проекту.
07.09.2022

Художник і дизайнер Лотар Еміліан Хайнцле створив барвистий і складний витвір мистецтва з величезних валунів, які протягом тисячоліть змивав в ущелину потік. Загалом тридцять каменів, багато з яких розміром кілька кубічних метрів, були пофарбовані у ретельно підібрані відтінки, і на кожному була написана буква.

Якщо дивитися в правильному порядку, кам'яні літери утворюють речення "Немає нічого нового під сонцем" - біблійну цитату зі Старого Завіту, яка, за словами художника, "пов'язує важливість існування та надає людині нового виміру у всесвіті.

Що стосується кольорів, Heinzle покладалася на підтримку тирольського експерта з фарб і лаків ADLER: "ADLER щедро підтримав проект, надавши багато літрів силікатної фарби Aviva Tirosilc-Color різних відтінків". Фарба чудово зчепляється з камінням, має високу покриваність і є екологічно чистою.

Вітер

У центрі арт-природного проекту знаходиться особливий валун, який велично височить на невеликому плато і, здається, звідти відкривається вид на всю ущелину. На ньому напис "Дихання вітру" - термін, що відкриває безліч асоціацій: скеля вагою 50 тонн і при цьому легка, як повітря; нерухома в одному місці і в той же час рухлива, як подих; жорсткий і водночас проникний, як вітер.

"Достатньо одного слова, щоб замінити вагу каменю вагою вітру", - каже Лотар Еміліан Хайнцле. "Отже, цей оголений камінь тимчасово стає метафорою паузи, він прояснює погляд на безмежність існування і дає змогу зрозуміти нескінченність".

© Lothar Aemilian Heinzle
© Lothar Aemilian Heinzle
© Lothar Aemilian Heinzle
© Norbert Walter
© Norbert Walter