Прощавай, пожовтіння: Aquafix UV 100 від ADLER захищає меблі від вицвітання

Гарна шафа з темного горіха з часом стає жовтуватою і блідою, стіл з бука втрачає свій красивий червоний колір, а ліжко зі світлого клена набуває непривабливого жовтого відтінку: згодом сонячні промені та УФ-випромінювання пошкоджують живу деревину і змінюють колір.
10.09.2022

Ефект особливо неприємний, коли меблі вицвітають нерівномірно, тому що поверхні піддаються впливу сонячного світла різного ступеня. Але з цим покінчено: новий компонент Aquafix UV 100 від ADLER забезпечує високоефективний захист від пожовтіння!

Подвійна вигода

Що насправді відбувається під час пожовтіння? Вольфганг Данцль, який розробив новий захист від пожовтіння в лабораторії ADLER, пояснює: "Лігнін, один з основних компонентів деревини, дуже чутливий до світла. Зокрема, високоенергетичне УФ-випромінювання викликає хімічну реакцію на поверхні деревини. В результаті руйнується лігнін.

Саме тут на допомогу приходить ADLER Aquafix UV 100: унікальна та інноваційна комбінація активних інгредієнтів яка поглинає УФ-випромінювання та, таким чином, уповільнює хімічну реакцію. Натуральний колір деревини зберігається і навіть посилюється. Оскільки більшість світлостабілізаторів з часом освітлюють деревину, ADLER Aquafix UV 100 має протилежний ефект: світлостабілізатор освітлює деревину і тим самим підкреслює її індивідуальний характер.

"ADLER Aquafix UV 100 має подвійну перевагу, - пояснює Вольфганг Данцль. - Світлостабілізатор посилює колір деревини і гарантує, що цей колір збережеться навіть за яскравого сонячного світла".

Нескладний додаток

Нанесення надзвичайно просте: ADLER Aquafix UV 100 підходить для всіх однокомпонентних та двокомпонентних лаків на водній основі з асортименту лаків для меблів Bluefin від ADLER, таких як новий універсальний лак Bluefin Unistar або особливо натуральний лак Bluefin Softmatt. Компонент світлозахисту замішується в лак і відразу може бути використаний.

Кількість і поведінка лаку при висиханні залишаються незмінними, але ефект вражає: ADLER Aquafix UV 100 створює акцент, аналогічний лаку на основі розчинника, і гарантує високоефективний захист від пожовтіння, завдяки чому деревина, як і раніше, виглядає свіжою і природньою навіть після багатьох годин сонячного світла!

Через сучасний дизайн вітальні з великими скляними елементами дерев'яні меблі особливо схильні до вицвітання. | © ANREI | www.anrei.at
© ANREI | www.anrei.at
Темні породи дерева, такі як горіх, також страждають від УФ-випромінювання та втрачають насичений колір. | © ANREI | www.anrei.at