Більше кольору! Консультанти з архітектури ADLER відзначають явну тенденцію до різноманітнішого дизайну у дерев'яному будівництві

Сірий, сірий, сірий – це все, що я люблю? Так, але деяким подобається барвистість: кольорові тони все частіше появляються на дерев'яних фасадах, архітектори та планувальники поєднують захист із красою та цінують можливість виділитися з натовпу за допомогою індивідуальної колірної гами.
10.10.2022

Які дизайнерські тенденції можна виділити сьогодні у дерев'яному домобудівництві?

Манфред Хефуртнер: Це очевидно: попереднє старіння все ще в моді. Можливість із самого початку дозволити дерев'яним фасадам рівномірно та елегантно старіти і, таким чином, уникнути втомливих робіт з технічного обслуговування є дуже сильним аргументом. Ось чому ми скрізь бачимо сірі фасади сучасних дерев'яних будівель.

Ульріх Фіделер: Тим часом, на ринку спостерігається певний ступінь насичення сірими дизайнами - і в той же час зростає бажання виділитися з натовпу яскравішим дизайном. Особливо коли колір може поєднуватися з довготривалим захистом деревини, як у випадку з нещодавно випущеними трендовими кольорами лазурі Lignovit Platin від ADLER.

Як ви можете собі це уявити?

Манфред Хёфуртнер: Трендові кольори Lignovit-Platinum зі злегка сіруватим відтінком являють собою ідеальне поєднання: вони забезпечують особливо красиву колірну схему з металевим мерехтінням і завдяки спеціальним часткам, які відбивають УФ промені, забезпечують набагато більшу стійкість, порівняно зі звичайними лазурями.

Чи вирішує це серйозну проблему, через яку архітектори досі не використовували колір?

Ульріх Фіделер: Так, безперечно. Побоювання з приводу високих витрат на технічне обслуговування і неприродного, штучного вигляду більше не виправдані: при розробці трендових відтінків кольорів Lignovit-Platin компанія ADLER приділяла особливу увагу чудовій атмосферостійкості та рівномірному старінню під впливом атмосферних впливів. З погляду зовнішнього вигляду, екологічний будівельний матеріал дерево сьогодні не закривається, а підкреслюється його природна краса.

Структура дерева залишається видимою завдяки напівпрозорому покриттю Lignovit Platin, а матова поверхня, що трохи переливається на сонці, повністю відповідає тренду.

Які можливості це відкриває?

Манфред Хефуртнер: Сміливі та витончені! Архітектори можуть використовувати палітру ADLER, щоб отримати будь-який колір, який вони забажають для себе та своїх клієнтів. Ми також пропонуємо тони, які вважаються "ніжними", наприклад, благородний синій. Можна використовувати різні тони та комбінувати їх.

Чому б не додати до елегантного темно-коричневого кольору Атакама золоті акценти кольору Наска? Чи створити вогняний контраст холодного гематитового чорного з теплим червоним тулітовим? Цими та багатьма іншими захоплюючими дизайнерськими ідеями ми хотіли б надихнути відвідувачів нашого стенду на виставці architect@work у Відні наступного тижня.

Чи є кольори, які особливо затребувані зараз?

Ульріх Фіделер: Так, безперечно: зелений - колір часу! З того моменту, як ми вперше представили їх на мюнхенській виставці architect@work, наші землисті відтінки зеленого – зелений Мохаве (Mojavegrün) та зелений Авантюрин (Aventuringrün) – мали величезний попит.

А завдяки нашому екологічно нейтральному виробництву та тому, що ми надаємо великого значення стійкості, зручності використання та екологічності наших покриттів, ми можемо з повною підставою заявити: ADLER пропонує зелену фарбу!

Про людей:

Як консультанти ADLER, Манфред Хефуртнер та Ульріх Фіделер підтримують архітекторів та планувальників у пошуку ідеального покриття для будівельних проектів. Фахівці по поверхні щодня знаходяться в дорозі, щоб допомогти архітекторам з індивідуальними порадами за кольором та технічними знаннями з покриття, пов'язаних з об'єктом. Вони також раді допомогти архітекторам з тендерами та перевіркою технічної реалізації продукту на місці.

У той час як Манфред відповідає за всю Австрію та Баварію навколо Регенсбурга, Мюнхена, Розенхайма та Пассау, Уллі піклується про архітекторів у Німеччині на захід та північ від Мюнхена.

Тенденції екстер'єру: нові трендові кольори Lignovit-Platin-Trendfarben від ADLER

Щоб наблизити проектувальників до неймовірної різноманітності дизайнів дерев'яних фасадів з найкращим захистом, австрійський піонер в області покриттів ADLER розробив абсолютно нову палітру кольорів: сонячне і тепле золото Наска, вогняно-червоний туліт і земляний зелений Мохаве. Дуже сміливі законодавці моди обирають навіть синій амазоніт.

Всього в новій палітрі кольорів ADLER для зовнішнього застосування можна знайти 15 чарівних колірних варіантів, тепер архітектори і проектувальники можуть створювати більш яскраві об'єкти!

Два консультанти архітекторів Манфред Хефуртнер та Ульріх Фіделер бачать чітку тенденцію до більшої кількості кольорів у дерев'яному будівництві.
Два консультанти з архітектори ADLER Манфред Хефуртнер та Ульріх Фіделер бачать чітку тенденцію до більшої кількості кольорів у дерев'яному будівництві.
Дерев'яна конструкція зеленого чи синього кольору – чому б і ні? Дедалі барвистіші тони завойовують фасадний світ.
Будь то червоний або коричневий - нові тони ADLER чудово виглядають як модні кольори на дерев'яному фасаді!