Максимальна прозорість без компромісів із технологією CrystalClear від ADLER

За допомогою нової технології CrystalClear австрійський виробник фарб ADLER встановлює нову віху в області покриттів для вікон та вхідних дверей: CCT забезпечує кристально чисту прозорість у поєднанні з високоефективним захистом від світла та найкращою якістю поверхні.
27.03.2023

Кожен шматочок дерева має власний особливий характер. Його колір, текстура та малюнок пори унікальні, як відбитки пальців людини.

Збереження цього природного вигляду є бажанням багатьох будівельників, і це зрозуміло: кожен, хто робить ставку на високоякісний матеріал дерева для вікон та вхідних дверей, хоче показати всю його красу! Однак досі це було можливе лише обмеженою мірою: пожовтіння або вицвітання неминуче відбувалося з високопрозорими віконними покриттями. Системи покриття, що протидіють ціей зміні кольору, мають значно нижчу прозорість.

З цієї причини багато виробників роблять ставку на олії для вхідних дверей – з усіма перевагами та недоліками: загальновідомо, що поверхні, оброблені оліями, менш захищені від погодних умов або механічних впливів, що часто призводить до проблем, зокрема з вхідними дверима. Крім того, таки поверхні необхідно доглядати з регулярними інтервалами від 6 до 12 місяців - комплексним доглядом, який, як показує досвід, часто нехтують.

Але тепер провідний австрійський виробник фарб ADLER нарешті пропонує рішення: нова технологія CrystalClear (CCT) поєднує в собі кристально прозорий блиск з високоефективним захистом від світла та ідеальною якістю поверхні, до якої переробники звикли завдяки покриттям преміум-класу ADLER.

Унікальна комбінація для захисту від світла

Секрет успіху нової технології CCT - унікальний пакет захисту від світла, який команда на чолі з менеджером розвитку доктором Саймоном Леймгрубером розробила у лабораторії ADLER. "Ми об'єднали різні поглиначі УФ-випромінювання таким чином, щоб досягти найкращого захисту у всьому діапазоні довжин хвиль видимого та невидимого випромінювання", - каже доктор Леймгрубер.

Це особливо важливо для дубових вікон: звичайні світлостабілізатори захищають тільки від ультрафіолетового випромінювання, але нічого не можуть зробити проти жахливого вицвітання дуба. В той час, як новий високоефективний світлозахист від ADLER також дуже цілеспрямовано поглинає частини спектра видимого світла – це запобігає пожовтенню ялини, сосни або ялиці, а також вицвітанню дуба.

Світлозахисна комбінація має лише мінімальний власний колір – автентичний, висококонтрастний характер деревини зберігається аж до пор.

Безкомпромісно природньо

Унікальна технологія CCT доступна для однокомпонентної системи покриттів для вікон Ligno+, двокомпонентної системи покриттів для вікон Aquawood Diamond та для двокомпонентного покриття для вхідних дверей Aquawood Protor. Деревина попередньо покривається відповідною ґрунтовкою для дуба, модрини або ялини, сосни та ялиці. Нарешті, після проміжного шару наноситься високопрозорий верхній шар, який забезпечує абсолютно стійку поверхню та довготривалий світлозахист.

"Завдяки технології CrystalClear ми досягли справжньої віхи, - пояснює д-р. Леймгрубер пишаючись. "Вперше, тепер можна фарбувати вікна та вхідні двері з максимальною прозорістю та безкомпромісною якістю поверхні - це дозволяє нам пропонувати високоякісне комплексне рішення для актуальної тенденції до натурального дерева".

Наступні продукти доступні з технологією CrystalClear

  • Aquawood Primo A3
  • Aquawood Primo A4
  • Aquawood Protor Finish L
  • Aquawood Ligno+ Top M
Для високоякісних вхідних дверей з дуба, таких як вікна та двері Rekord, що виробляються в північній Німеччині, CCT забезпечує ідеальне поєднання природного вигляду та постійного захисту. | © Rekord Fenster + Türen
Для високоякісних вхідних дверей з дуба, таких як вікна та двері Rekord, що виробляються в північній Німеччині, CCT забезпечує ідеальне поєднання природного вигляду та постійного захисту. | © Rekord Fenster + Türen
Технологія CrystalClear поєднує в собі максимальну прозорість та ефективний захист поверхні від світла на дерев'яних вікнах. | © ADLER
Поверхня з покриттям характеризується високою прозорістю та контратсним підкресленням пори. | © ADLER
Поверхня з покриттям характеризується високою прозорістю та контратсним підкресленням пори. | © ADLER