Природа навколо, природа всередині: нова система віконного покриття Aquawood Terra від ADLER

Екологічне віконне покриття ще ніколи не було таким простим: завдяки рецептурі на основі натуральної сировини, ультраматовому вигляду та високій функціональності Aquawood Terra від ADLER встановлює нові стандарти.
12.03.2024

Сьогодні жоден виробник вікон не може ігнорувати питання екологічності. Все більше і більше проектів рекламуються за критеріями DGNB, ÖGNI або baubook, а приватні будівельники все більше вимагають екологічних матеріалів. Томас Брашель, генеральний директор австрійського виробника вікон Gaulhofer, наголошує: "Дерев’яні та дерев’яно-алюмінієві вікна створюють усі передумови для сталого будівництва в сенсі циркулярної економіки.

Щоб використати цей потенціал, для виробництва вікон потрібні переконливі концепції та високоефективні, екологічно чисті матеріали." Такі матеріали, як Aquawood Terra від ADLER: нова система віконного покриття поєднує в собі перевірену якість ADLER із всеосяжним екологічним рецептом, а також пропонує явні переваги щодо вигляду, відчуття та довговічності.

Блискуча якість, ультраматовий вигляд

З точки зору якості поверхні та виготовлення, новий продукт відповідає високим стандартам, до яких звикли користувачи ADLER: проміжне покриття Aquawood Intermedio Terra забезпечує ідеальну всесторонню герметизацію та захист від вологи, а фінішний шар системи Aquawood Finapro Terra забезпечує винятково високу механічну міцність, стійкість до погодних умов та ультрафіолету.

Ґрунт Aquawood Primo забезпечує високоякісну 3-шарову систему, що відповідає стандартам, також можлива система покриття зовсім без активних інгредієнтів. Нанесення також оптимізовано для задоволення високих вимог клієнтів завдяки дуже короткому часу висихання.

Завдяки надзвичайно природному вигляду та тактильності нова система одночасно встановлює нові стандарти: "Aquawood Finapro Terra - перше 1К покриття для вікон, яке забезпечує таку глибоку матовість та найвищу прозорість навіть для зон з погодними впливами - дерев'яні вікна майже не відрізняються від необроблених", пояснює д-р Саймон Леймгрубер, керівник відділу розробки покриттів для вікон в лабораторії ADLER.

Покриття нечутливе до подряпин і затиранню до блиску: "Завдяки інноваційній комбінації сировини поверхня особливо еластична і може самостійно відновити незначні пошкодження", - пояснює Леймгрубер.

Підтверджено стійке

Ця ж комбінація сировини також відповідає за високий стандарт сталого розвитку для Aquawood Terra, що підтверджено сертифікатом "Cradle to Cradle". Проміжне покриття та верхнє покриття виготовлені з більш ніж 80% натуральної та відновлюваної сировини, мають надзвичайно низький вміст ЛОС і не містять біоцидних активних інгредієнтів.

Таким чином, Aquawood Terra відповідає всім вимогам для особливо екологічних будівельних проектів і водночас гарантує ідеальну якість продукції, яку цінують партнери ADLER. "Сталий розвиток надзвичайно важливий для Gaulhofer, від використання регіональної сировини до енергії та управління відходами", - говорить генеральний директор Gaulhofer Томас Брашель.

"З ADLER ми маємо на нашому боці партнера, який забезпечує абсолютну довіру та досвід у цій темі та підтримує нас стійкими покриттями надійної якості!".

Завдяки рецептурі, заснованій на натуральній та відновлюваній сировині, Aquawood Terra закладає основу для сталого виробництва вікон. | © Гаульхофер
Aquawood Terra забезпечує раніше недосяжний матовий вигляд дерев'яних вікон. | © REIFMUELLER
Aquawood Terra забезпечує природний вигляд і високу прозорість, надзвичайно міцний і стійкий до подряпин. | © Гаульхофер
Основним напрямком виробництва в штаб-квартирі Gaulhofer в Безебаху (А) є екологічно чисті дерев’яні та дерев’яно-алюмінієві вікна. | © Гаульхофер
Основним напрямком виробництва в штаб-квартирі Gaulhofer в Безебаху (А) є екологічно чисті дерев’яні та дерев’яно-алюмінієві вікна. | © Гаульхофер
Томас Брашель, генеральний директор австрійського виробника вікон Gaulhofer. | © Gaulhofer / Фотографія Карла Шроттера