Еко? Логічно! З фарбами, лаками та лазурями від ADLER!

Екологічно чиста фарба для вашого наступного творчого проекту? Фарба для стін, яка не викликає алергії? Стійка лазур для садової огорожі? В ADLER екологічно свідомі ентузіасти DIY гарантовано знайдуть те, що вони шукають! Але що насправді відрізняє екологічні фарби та лаки? А на що варто звернути увагу при покупці? Про Всесвітній день охорони навколишнього середовища інформуємо з перших вуст!
04.06.2024

Перше і найважливіше питання: вода чи розчинники? Звичайні лаки та лазури містять розчинники, які випаровуються під час нанесення. Це шкідливо для навколишнього середовища та клімату, а пари розчинників можуть подразнювати слизові оболонки, тому ретельна вентиляція є обов’язковою. Крім того, для виробництва розчинників потрібна велика кількість нафти.

Тому як стійка альтернатива рекомендуються водорозчинні продукти, які можна знайти в ADLER для будь-якого застосування. Вони не тільки екологічні, але й мають ряд інших переваг: немає неприємного запаху, робочі інструменти легко очищуються водою, а також легше видалити плями від лаку. І недоліки? Їх немає, адже якість і зручність у використанні такі ж, як у продуктів на основі розчинників.

Лише одна особливість варта уваги: водорозчинні продукти не люблять ні спеку, ні холод і їх найкраще обробляти при температурах від 15 до 25°C. Але, чесно кажучи, хто захоче фарбувати паркан в пекельну літню спеку або під час дощу і холоду?

Інгредієнти? Безпечні!

В продуктах ADLER використовуються лише якісні сировини від європейських постачальників. Токсичні речовини, канцерогенні сполуки, важкі метали чи формальдегід взагалі не використовуються, а в деяких продуктах також відмовляються від пластифікаторів і консервантів.

Так, для домогосподарств з алергіками є екологічна стінна фарба Aviva Terra Ultra-Weiß: без розчинників, пластифікаторів і консервантів, без запаху і дихаюча – найкращий вибір для приємного внутрішнього клімату. Крім того, фарба гарантує відмінну якість з високою покривною здатністю і економічністю – зазвичай достатньо одного шару!

Рецепт? На біологічній основі!

А у Aviva Terra Ultra White є ще одна хитрість у рукаві: фарба виготовляється з натуральної та відновлюваної сировини. Сполучна речовина для фарби для вітальні виготовляється з відновлюваної сировини замість нафти, тому є особливо ресурсозберігаючою. До речі: така біологічна сировина також використовується в багатьох інших продуктах у лінійці Terra компанії ADLER!

Захист? Стійкий!

Багато фарб і лазурей для деревини на відкритому повітрі містять так звані засоби захисту дерева. Ці активні речовини запобігають тому, щоб деревина була уражена і знищена шкідливими організмами, такими як гриби, водорості або комахи. У продуктах Pullex від ADLER використовуються лише сучасні активні речовини в низьких дозах, які діють надійно, але не представляють небезпеки для людей, тварин і навколишнього середовища.

Це забезпечує ідеальний баланс між довговічністю та захистом навколишнього середовища. А для особливо чутливих областей – наприклад, дитячих ігрових майданчиків, вуликів чи будок для собак – у ADLER є продукти без активних речовин, такі як екологічне масло для дерева Pullex Aqua-Terra: без розчинників, пластифікаторів і засобів захисту дерева, виготовлене на основі відновлювальних сировин і підходить як для внутрішнього, так і для зовнішнього використання – і це в численних відтінках!

Екологічно чистий? Перевірено!

А як знайти серед численних продуктів ADLER на полиці у спеціалізованого торговця фарб той, який має найкращу екологічну якість? Тут варто звернути увагу на символи, які можна знайти на кожній банці та відрі з фарбою: екологічні маркування, такі як Австрійський екологічний знак, сертифікат стійкості Cradle to Cradle® або ж ADLER green-Label, гарантують об'єктивно перевірені екологічні характеристики.

Зелений знак A+-плюс підтверджує, що при обробці не слід боятися шкідливих викидів розчинників. А знак «потовидільний і слиновидільний» – він, наприклад, також є на популярному універсальному лаку ADLER Varicolor – гарантує, що лак можна без побоювань використовувати для дитячих іграшок або меблів для немовлят і що він витримає контакт з спітнілими дитячими руками або допитливими ротиками немовлят.

Якість? Назавжди!

Проте всі ці позитивні екологічні властивості не мають сенсу, якщо якість не відповідає стандартам. Якщо фарба відшаровується через кілька місяців або тераса потребує оновлення дощок кожні кілька років, це не лише дратує, але й є марнотратством ресурсів і далеке від стійкого підходу.

Приємно, що ADLER обіцяє якість: усі фарби, лаки та лазурі з виробництва заводу ADLER у Тіролі перевіряються перед розливом на якість, колір і покривність. Тому ADLER гарантує в кожній банці 100% якість з Австрії – для ідеальних результатів фарбування і додатково для того, щоб ви могли відчути, що робите внесок у захист здоров'я, клімату та навколишнього середовища!

У фарбувальній майстерні ADLER Farbenmeister любителі знайдуть повний вибір екологічно чистих продуктів ADLER. | © ADLER
Відзнака "захист від поту та слини" гарантує, що універсальну фарбу ADLER Varicolor можна безпечно використовувати для меблів для дитячої кімнати. | © ADLER
Особливо екологічний захист дитячого майданчика? Без проблем із Pullex Aqua-Terra від ADLER! | © Janko Spielgeräte GmbH
Продукція ADLER Pullex забезпечує тривалий захист деревини на відкритому повітрі - без ризику для людей, тварин і навколишнього середовища. | © ADLER
Aviva Terra Ultra White є найкращим вибором для загального гарного мікроклімату в приміщенні - навіть у домогосподарствах з алергіками! | © h.s.d. архітектори